Presedintele american Donald Trump a catalogat drept „animale” anumiti imigranti ilegal, la o masa rotunda pe tema oraselor-sanctuar si bandelor de huligani, carora le-a denuntat cruzimea, mai ales a gruparii MS-13.

„Expulzam oameni din tara (…), nici nu ati crede cat de rai sunt”, a declarat Trump miercuri, in cadrul unei discutii pe tema municipalitatilor din California care refuza sa coopereze cu serviciile imigratiei din cadrul Guvernului federal.

„Acestia nu sunt oameni, sunt animale”, a subliniat seful statului american. „Ii expulzam din aceasta tara intr-un ritm nemaivazut pana acum”.

„Legea californiana le asigura un refugiu anumitor infractori dintre cei mai rai si mai violenti din lume, precum membrii MS-13 (gasca de cartier organizata in comiterea constanta de infractiuni – n.red.) „, a tunat el, deplangand „barbati, femei si copii nevinovati” care se afla „la mila unor criminali sadici”.

Declaratiile sale au provocat reactii dure din partea unor alesi democrati.

„Imigrantii sunt fiinte umane. Nu animale, nu criminali, nu traficanti de droguri, nu violatori. Ei sunt fiinte umane”, a subliniat Jared Polis, un ales din Colorado.

Reluand unul dintre argumentele sale favorite, presedintele american a mai apreciat ca afluxul imigrantilor ilegal are drept cauza faptul ca Statele Unite dispun „de cele mai stupide legi din lume privind imigratia”.

California, cel mai populat stat din tara si un bastion democrat, este angajat intr-un conflict judiciar si politic cu administratia Trump in domeniul imigratiei.

Administratia federala a dat in judecata „Golden State”, cu scopul de a-l obliga sa puna capat politicii „sanctuarelor”, in contextul in care California a lansat de asemenea numeroase proceduri judiciare contra Guvernului american.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.