Intalnire istorica intre Trump si Kim Jong-Un UPDATE: Cei doi lideri anunta ca semneaza un document

0
81

Presedintele american Donald Trump a dat mana cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, marti, in hotelul Capella din Singapore, devenind astfel primul presedinte in functie din istoria Statelor Unite care se intalneste pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

Cei doi lideri s-au intalnt pe insula Sentosa, in Singapore, dupa luni de negocieri diplomatice si au parut sa fie foarte relaxati.

„Nu a fost usor sa ajungem aici. Au fost obstacole, dar le-am depasit ca sa ne aflam aici”, a declarat Kim Jong-un.

Liderul nord-coreean nu a oferit un raspuns atunci cand a fost intrebat, in cadrul summitului cu presedintele Donald Trump, daca Phenianul va renunta la dezvoltarea armelor nucleare, relateaza site-ul postului CNN.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Alba a sugerat ca el si Kim Jong-un vor rezolva disputele privind programul nuclear al Coreei de Nord.

„Lucrand impreuna vom rezolva aceasta problema”, a declarat Donald Trump. Acesta a afirmat ca cei doi lideri „vor reusi sa rezolve o mare dilema”.

„Vom avea succes! Astept cu nerabdare sa lucrez cu tine. Vom reusi”, a mai spus Trump.

UPDATE: Cei doi lideri au inceput deja a doua serie de discutii, dupa ce prima s-a incheiat de dimineata.

Donald Trump si Kim Jong-un si-au incheiat prima runda a discutiilor printr-o plimbare. Dupa incheierea primei sesiuni, Donlad Trump a declarat ca aceasta s-a desfasurat „foarte, foarte bine”.

„O relatie excelenta”, a declarat Trump de la balconul hotelului Capella.

Trump a anuntat ca urmeaza sa semneze un document cu Kim Jong-un

UPDATE: Presedintele american a declarat ca summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfasurat „neasteptat de bine”, anuntand ca cei doi vor semna un document important, relateaza site-ul agentiei Reuters.

„Am progresat mult. Consider ca s-a desfasurat neasteptat de bine. Vom semna un document”, a declarat Donald Trump fara a oferi mai multe detalii privind documentul pe care il vor semna.

Potrivit CNN, Kim Jong-un a declarat ca vrea sa isi exprime recunostinta fata de Donald Trump, pentru ca a facut summitul politic.

„Am avut o intalnire istorica si am decis sa lasam trecutul in spate si suntem pe cale de a semna un document istoric”, a declarat Kim Jong-un cu ajutorul unui traducator.