Autoritatile din Egipt au decis condamnarea la moarte a 17 persoane implicate in organizarea a trei atacuri cu bomba asupra unor biserici si a unei sectii de politie in perioada 2016-1017, urmarea carora peste 80 de persoane au murit.

Alte 19 persoane au fost condamnate la inchisoare pe viata in urma atentantelor. Peste 36 de persoane sunt judecate in acest dosar, printre care si 15 in absenta, relateaza Euronews.

Cel putin 10 persoane au primit pedepse cuprinse intre 10 si 15 ani de inchisoare.

In perioada 2016-1017, militantii retelei teroriste Stat Islamic au organizat atacuri cu bomba asupra a trei biserici din Cairo, Alexandria si Delta Nilului.

Presedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, a ordonat fortelor armate in luna noiembrie sa blocheze cu orice pret militantii islamisti, la trei luni dupa ce acestia au atacat o moschee din Sinai, incident in urma caruia au murit peste 300 de persoane.

Combaterea militantilor si reinstaurarea pacii au fost promisiunile facute de al-Sisi in timpul campaniei electorale. Acesta a fost reales in functie in luna martie.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.